ECSTASY

4 motive pentru care extasy ≠ extaz

Pastilele de ecstasy sunt extrem de impure

Ecstasy este un drog stimulant produs în laborator, cel mai adesea sub forma de pastile de diverse forme si culori. Fiind foarte diferite unele de altele si neexistând un control al calitatii lor, nu stii niciodata ce iei.

Substanta de baza este o metamfetamina sintetica. Dar pe lânga aceasta, ecstasy poate contine gel dentar, cofeina, paracetamol, efedrina, dar si combinatii de substante chimice periculoase precum: anestezice veterinare, calmante de tuse, tranchilizante si chiar amfetamine sau heroina. Daca o pastila poate sa nu produca nici un efect asupra cuiva, alta pastila îl poate omorî pe prietenul sau!

Te simti plin de iubire si sfârsesti în pat cu...
necunoscuti

Ecstasy mai este denumit si „drogul dragostei” sau „drogul îmbratisarilor”. Asta pentru ca principalul efect psihologic al acestui drog este un sentiment de apropiere sufleteasca si acceptare neconditionata a tuturor persoanelor. Sub influenta lui, oameni complet straini se simt cei mai apropiati prieteni, iar persoane total necunoscute sfârsesc adesea... în pat. Dorinta intensa de a-i iubi pe cei din jur face ca riscurile sa fie uitate sau ignorate, sexul neprotejat cu toate implicatiile lui, fiind doar unul dintre acestea. Ceva de genul: “Te iubesc dar cum te cheama?”

Ecstasy îti da energie consumându-ti energia

Ecstasy transmite mesaje la creier într-un ritm mult mai accelerat decât normal si grabeste ritmul cardiac, dând o senzatie de energie. Aceasta perceptie mascheaza oboseala si amorteste durerea, oferind impresia unei rezistente neobisnuite. Poti dansa toata noaptea si n-ai nevoie de somn. Starea aceasta este însa foarte periculoasa pentru ca duce la epuizare, supraîncalzire, dezhidratare. Consecinta poate fi afectarea grava a inimii, rinichilor, ficatului sau muschilor, în situatii rare dar impredictibile - cu final tragic.

Dupa extaz apare agonia

Ecstasy îsi poate arata “fata” întunecata imediat dupa consum sau chiar la zile sau saptamâni distanta. Apar stari de confuzie, frica intensa, depresie, insomnii, iar cei care au consumat regulat se plâng ca le este afectata memoria. Unii devin dependenti. Se pare ca terminatiile nervoase din creier care se distrug nu se mai refac. Cel putin asta s-a întâmplat la maimutele care au fost “drogate” timp de 4 zile cu ecstasy – distrugerile din creierul lor au ramas prezente si dupa 6-7 ani de la experiment. De aceea ecstasy este considerat un drog de mare risc.