Dependenta este o boala a creierului

Poate ati auzit pe cineva spunând ca se lasa de fumat, de baut sau de droguri. si totusi, nu s-a tinut de cuvânt. De ce este atât de greu sa te lasi de aceste substante? Pentru ca nicotina, alcoolul si drogurile produc dependenta. Iar cercetarile stiintifice au demonstrat ca dependenta este o îmbolnavire a creierului.

Dependenta s-a instalat atunci când persoana simte nevoia intensa de a continua sa fumeze, sa bea sau sa consume droguri chiar daca lucrul acesta îi face rau.

Simplu spus, iata ce se întâmpla de fapt:

Creierul este ca un turn de control care emite continuu semnale în corp. Acestea vor determina gândurile, sentimentele si actiunile noastre. Când cineva ia droguri sau alte substante adictive, semnalele chimice trimise de creier se bulverseaza. Ca urmare, gândirea, vointa, alegerile si felul în care se simte acea persoana sunt afectate. Drogurile reprogrameaza „turnul de control” si semnalele trimise vor fi bruiate. Ceea ce se va vedea în afara este modificarea comportamentului persoanei dependente si deteriorarea tuturor aspectelor vietii sale: capacitatea de a învata, relatiile cu familia si prietenii, planurile de viitor.

Eliberarea de dependenta este grea dar posibila.